Мектептік тамақтандыру » Страница 16 » СШ№2 Аспара
Қабылдау бөлімі :
+7(72632) 2-50-22
Есепші бөлімі:
+7(72632) 2-50-22
Нашар көрушілер
нұсқасы
Тамақтану мәдениеті
18
декабрь
2024
Тамақтану мәдениеті
№2 Аспара жалпы орта білім беретін мектебінің 3 сынып білім алушыларымен "Тамақтану мәдениеті" тақырыбында тәрбие сағаты өткізілді.      Мақсаты: Білім алушыларға тамақтану мәдениеті мен дұрыс тамақтанудың маңыздылығын түсіндіру, пайдалы тағамдарды ажыратуға үйрету. Денсаулықты нығайту үшін тамақтану мәдениетінің ережелерімен таныстырылды.   Адамның ағзасына қажетті тағамдық заттардың ерекшелігін, оларды пайдаланудың тиімділігін түсіндірді.  Сынып жетекшісі: Жаксылыкорва Д.К.   
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия жұмысының қорытындысы
11
декабрь
2024
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия жұмысының
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі (бракераждық) комиссия мүшелері 11 желтоқсан күні тамақтану сапасына мониторинг жүргізді. Мектеп асханасының санитарлық жағдайы, дайын өнімнің сапасы, күнделікті мәзірдің перспективалық ас мәзіріне сәйкестігі, ауыз су режимінің ұйымдастырылуы, өнімдерді сақтау шарттарының сақталуы, ас блогының жай күйі, тауар көршілестігінің сақталу жайы қаралды. Нәтижесінде тамақ өнімдерінде жарамдылық мерзімдерінің болуы және сақталуы бойынша тұшпара өнім
Дұрыс тамақтанудағы жемістер мен көкөністердің маңыздылығы
11
декабрь
2024
Дұрыс тамақтанудағы жемістер мен көкөністердің маңыздылығы
№2 Аспара жалпы орта білім беретін мектебінде 11 желтоқсан күні биология пәнінің мұғалімі Г.Альжанова "Дұрыс тамақтанудағы жемістер мен көкөністердің маңыздылығы" тақырыбында 7 сыныптармен ақпараттық сағат өткізді. Балалардың дұрыс тамақтануы, көкөністерді, жемістерді және басқа да пайдалы өнімдерді пайдалану қажеттілігі туралы білімдерін жүйелеу және кеңейту. Салауатты өмір салтының құрамдас бөлігі ретінде рационалды тамақтану туралы түсінік  берілді.