Мектептік тамақтандыру » Страница 40 » СШ№2 Аспара
Қабылдау бөлімі :
+7(72632) 2-50-22
Есепші бөлімі:
+7(72632) 2-50-22
Нашар көрушілер
нұсқасы
"Жемістер құрамындағы химиялық элементтер және олардың әсері"
18
январь
2022
"Жемістер құрамындағы химиялық элементтер және олардың әсері"
        Тамақтану - ағзаның қуат шығынының орнын толтыруға, ағзаның өмір сүруге, денсаулықты және жұмысқа қабілеттілікті сақтауға қажет нәрлі заттарды  бойға сіңіру процесі. Соның ішінде, адам организмінің белсенділігін арттыруға септігін тигізетін жеміс-жидектер мен көкөністердің маңызы зор.           №2 Аспара жалпы орта білім беретін мектебінде  18 қаңтар күні "Тамақтану айдары" бойынша биология пәнінің мұғалімі Г. Альжанова "Жеміс- жидектердің адам организіміне ұқсастығы және ұқсас
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу үшін бракераж комиссиясы мектеп асханасына тексеріс жүргізді.Тексеру барысында тамақ өнімдерінің сапасын, күнделікті мәзірдің сақатлуына,ауыз су режимінің сақталуына, дайын өнімнің сақталуы,
28
декабрь
2021
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу үшін бракераж комиссиясы мектеп
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу үшін бракераж комиссиясы мектеп асханасына тексеріс жүргізді.Тексеру барысында тамақ өнімдерінің сапасын, күнделікті мәзірдің сақатлуына,ауыз су режимінің сақталуына, дайын өнімнің сақталуы, асхана заттарының жәй күйі мен жинау мүкемалының сақталуы және асхананың санитарлық жәй күйі қаралды.
«Дұрыс тамақтанудағы жемістер мен көкөністердің маңыздылығы»
14
декабрь
2021
«Дұрыс тамақтанудағы жемістер мен көкөністердің маңыздылығы»
  14 желтоқсан күні 8а және 8ә сыныбымен «Дұрыс тамақтанудағы жемістер мен көкөністердің маңыздылығы» тақырыбында ақпараттық сағат өткізілді. Медбике Р. Абдрахманова жеміс-жидектер мен көкөністердің тамақ рационындағы маңыздылығы туралы түсіндірме жұмысын жүргізді. Биология пәнінің мұғалімі Г. Альжанова мен 10 а сынып оқушысы Тұрар Ақбөпенің ұйымдастыруымен жемістер мен көкөністердің адам организміне ұқсастығы және сол организмнің жұмысын жақсартудағы рөлі туралы бейнеролик көрсетілді. Берілген
29 қараша күні тамақтану сапасына мониторинг жүргізу бойынша  бракераждық комиссия мүшелері мектеп асханасын, тамақтану жағдайын, санитарлық талаптардың сақталуын қадағалау үшін тексеру жүргізді.
29
ноябрь
2021
29 қараша күні тамақтану сапасына мониторинг жүргізу бойынша
29 қараша күні тамақтану сапасына мониторинг жүргізу бойынша  бракераждық комиссия мүшелері мектеп асханасын, тамақтану жағдайын, санитарлық талаптардың сақталуын қадағалау үшін тексеру жүргізді. Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу актісі толтырылды. Тексеріс барысында ауыз су режимі, бақылаудағы тағамдардың болуы, асханалық аспаптардың дұрыс сақталуы, тоңазытқыш жабдығының санитарлық жағдайы тексеріліп, тамақ порциялары өлшенді. Тексеру барысында анықталған кемшіліктер ескертіліп, қалпына