Мектептік тамақтандыру » Страница 42 » СШ№2 Аспара
Қабылдау бөлімі :
+7(72632) 2-50-22
Есепші бөлімі:
+7(72632) 2-50-22
Нашар көрушілер
нұсқасы
" Адам ағзасына зиянды тағамдар туралы не білеміз ?"
29
сентябрь
2021
" Адам ағзасына зиянды тағамдар туралы не білеміз ?"
Адамзат денсаулығын сақтаудың басты шарты – дұрыс тамақтану. Сондықтан тамақтануға ерекше көңіл бөлген жөн. Оқушыларға дұрыс тамақтанудың маңызы мен адам ағзасына зиянды тағамдардың әсерін түсіндіру мақсатында 29 қыркүйек күні " Адам ағзасына зиянды тағамдар туралы не білеміз ?" деген  тақырыпта ойталқы жүргізілді. Ойталқыға қатысқан 8- сынып оқушылары тақырып аясында білетіндерін ортаға салып, пікір білдірді. Медбике Р. Абдрахманова дұрыс тамақтанудың маңызы туралы әңгіме жүргізді. Әлеуметтік
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия жұмысының қорытындысы
15
сентябрь
2021
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия жұмысының
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу үшін бракераж комиссиясы 5 қазан күні мектеп асханасына тексеріс жүргізді. Тексеру барысында тамақ өнімдерінің сапасына, күнделікті мәзірдің перспективалық мәзірге сәйкестігі, жұмыс кестесінің сақталуы, ауыз су режимінің сақталуы, дайын өнімнің сапасы, тағамдарды үлестіру желісі, асхана және ас үй ыдыстарының, асхана аспаптарының жай-күйі, жинау мүкәммалының сақталу мен асхананың санитарлық жай-күйі қаралды. Тексеру нәтижесінде, ауыз су режимінің сақталуына
Ыстық тамақпен қамтылу жұмысы
09
сентябрь
2021
Ыстық тамақпен қамтылу жұмысы
#2 Аспара жалпы орта білім беретін мектебінде 9 қыркүйектен бастап "ҚР Бас мемлекеттік санитариялық дәрігерінің 25 тамыз 2021 жылғы #36 қаулысының 2-қосымшасындағы талаптар сақтала отырып ,білім алушыларды бір мезгіл ыстық тамақпен қамту басталды.Ыстық тамақпен 23 білім алушы  қамтылады.Талапқа сәйкес бір мезетте оқушылардың 30%-ы асханаға кіреді,кесте жасалып бекітілді.Тамақтану арасында 40 минуттық үзілісте асханада дезинфекциялық жұмыстары жүруде 
Рекомендации   по осуществлению мониторинга   комиссиями по мониторингу качества питания  (бракеражных комиссий)
02
сентябрь
2021
Рекомендации по осуществлению мониторинга комиссиями по
Рекомендации  по осуществлению мониторинга  комиссиями по мониторингу качества питания (бракеражных комиссий)     Задачами комиссии по мониторингу качества питания являются контроль за:  - организацией работы на пищеблоке , в столовой ; -  качеством продуктов питания , условиями их транспортировки, доставки, разгрузки, хранения; - сроками реализации продуктов;  - качеством приготовления пищи; - соответствием пищи физиологическим потребностям детей в основных пищевых веществах; - соблюдением
Тамақтану сапасын бақылау жөніндегі  ведомствоаралық сараптамалық топтың қызметін ұйымдастыру бойынша ұсынымдар
18
август
2021
Тамақтану сапасын бақылау жөніндегі ведомствоаралық сараптамалық
Тамақтану сапасын бақылау жөніндегі ведомствоаралық сараптамалық топ (бұдан әрі – Сараптамалық топ) тамақтану сапасын мониторингтеу жөніндегі комиссиялардың (бракераждық комиссиялардың) қызметінің тиімділігіне жүйелі талдауды жүзеге асырады және балалардың тамақтануын тиімді ұйымдастыру жөнінде шаралар қабылдайды. Сараптамалық топтың міндеттері: - бракераждық комиссиялар қызметінің мониторингі; - балалардың тамақтануын ұйымдастыруды бақылау; - өңірдегі балалардың тамақтануын ұйымдастыру
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу  жөніндегі комиссиялардың (бракераждық комиссиялар)  мониторингті жүзеге асыруы бойынша  ұсынымдар
17
август
2021
Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиялардың
1. Тамақтану сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссияның міндеттері:  - ас блогындағы, асханадағы жұмыстың ұйымдастырылуын; - тамақ өнімдерінің сапасын, оларды тасымалдау, жеткізу, түсіру, сақтау шарттарын; - өнімдерді өткізу мерзімдерін;  - тамақ дайындау сапасын; - тамақтың балалардың негізгі тағамдық заттарға физиологиялық қажеттіліктеріне сәйкестігін; - ас блогы қызметкерлерінің жеке гигиена ережелерін сақтауын бақылау болып табылады.  2. Комиссия адалдық, құзыреттілік, парасаттылық,