Мектептік тамақтандыру » Страница 44 » СШ№2 Аспара
Қабылдау бөлімі :
+7(72632) 2-50-22
Есепші бөлімі:
+7(72632) 2-50-22
Нашар көрушілер
нұсқасы
Тамақтандыру  сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия жұмысының қорытынды есебі.
13
январь
2020
Тамақтандыру сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия
Тамақтандырудың сапасын бақылау мониторинг жүргізу жөнінде комиссия құрамы құрылды.Сол комиссия құрамының мүшесі Р.Абдырахманова тамақтандырудың сапасын бақылау,күнделікті ас мәзірін дайындау,бракераж журналан,тағамдардың "С" витаминдеуін,қайнаған  судың асханада болуын қадағалау жүргізді.Техникалық қауыпсіздігін сақтап,үнемі тексеру, бақылауда ұстау, тағамдарды дайындау техналогиясына тоңазытқыш, электір пештерге  және т.б техникалық жабдықтардың жарамдылығына  асхананың  толық материалдық
«Тиімді тамақтану- дұрыс өмірдің кепілі»
10
декабрь
2019
«Тиімді тамақтану- дұрыс өмірдің кепілі»
«Тиімді тамақтану- дұрыс өмірдің кепілі» тақырыбында мектеп медбикесі Р. Абдрахманова  лекция жүргізді. Лекцияға 10-11 сыныптың оқушылары қатысты. Лекция барысында мектеп оқушыларының тамақ рационында болу керект пайдалы өнімдер туралы айтты. Және олардың адам ағзасына керек мөлшерімен таныстырды. Адам күніне қажет мөлшерде каллорияны алып. Оны жұмсаудың да маңызын ескертті. Егер шамадан тыс қабылдаған жағдайда ағзаға зиян болып,  семіздікке алып баратындығын ескертті. 
«Дұрыс тамақтану- денсаулық негізі» тақырыбындағы тренинг
15
ноябрь
2019
«Дұрыс тамақтану- денсаулық негізі» тақырыбындағы тренинг
Мектеп психологы А. Оспанова «Денсаулық тамақтану-денсаулық негізі»тақырыбыныда 7- сынып оқушыларымен психологиялық тренинг өткізді.  Тренинг оқушылармен шаттық шеңберін жасаудан бастылып, дұрыс тамақтанудың адам көңіл-күйіне әсер ететіндігі туралы мағлұмат берілді. Тренинг соңында дұрыс тамақтанбаудың адам ағзасына тигізер зияны туралы айтты.
Тамақтандыру сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия жұмысы туралы ақпарат
05
ноябрь
2019
Тамақтандыру сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия жұмысы
№2 Аспара жалпы білім беретін мектебінде тамақтандыру сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия бір мезгіл тамақтандыруды ұйымдастыру деңгейіне бақылау жүргізді. Нәтижесінде, асхана санитарлық нормаға  сай. Бракераждық журналдар дұрыс жүргізілуде. Шикізат пен дайын тағамдардың жағдайына  бақылау жүргізілген. Ыстық тағам ас мәзіріне сәйкес дайындалған. Тәуліктік сынама алынған. Ыдыстармен қамтылуы және ыдысжуатын бөлменің жай-күйі қанағаттанарлық деңгейде. Ыдыстар жеткілікті, ыдыс жуатын
«Дұрыс және тиімді тамақтану- денсаулық негізі» тақырыбындағы онкүндік
26
октябрь
2019
«Дұрыс және тиімді тамақтану- денсаулық негізі» тақырыбындағы онкүндік
              16 қазан мен 25 қазан аралығында Дүниежүзілік тамақтану күніне орай тиімді тамақтануды насихаттау  мақсатында онкүндік ұйымдастырылды. Онкүндік барысында «Ас- адамның арқауы» тақырыбында 2-4 сыныптарда тәрбие сағаттары мен 8а сыныбында «Тамақтана білу- денсаулық кепілі» тақырыбында сабақтар өткізілді. 5-6 сыныптарда «Дұрыс тамақтана білеміз бе?» деген тақырыпта дөңгелек үстел ұйымдастырылып,   оқушылар ойы ортаға салынды. 9 – сыныппен «Тиімді тамақтанудың маңызы» тақырыбында
Дұрыс тамақтану -денсаулық кепілі атты онкүндігі өткізілді.
26
октябрь
2019
Дұрыс тамақтану -денсаулық кепілі атты онкүндігі өткізілді.
«Дүниежүзілік тамақтану»   күніне орай тиімді тамақтануды насихаттау мақсатында «Дұрыс  тамақтану-денсаулық кепілі» тақырыбында онкүндік ұйымдастырылды.  Онкүндік жоспарына сәйкес  тәрбие сағаттары, дөңгелек үстелдер мен түсіндірме жұмысы жүргізіліп, сауалнама алынды. 
"Ас- адамның арқауы" тәрбие сағаты
19
октябрь
2019
"Ас- адамның арқауы" тәрбие сағаты
            18 қазан күні 2ә сыныбында «Ас – адамның арқауы» деген тақырыпта тәрбие сағаты өткізілді. Сынып жетекшісі А. Рыспаева. Тәрбие сағатында « қандай тағам түрлерін сүйіп жейсіңдер?  Кім аналарына тағам дайындауда көмектеседі? Не үшін тамақтанамыз? Ал балалар қандай тағам түрлерін көріп тұрсыңдар? Қазақтың ұлттық тағамдары туралы не білесіңдер?Балалардың дені сау болып өсуі үшін қандай тағамдар қажет? Балалардың дені сау болып үшін қандай тағамдар қажет? Не себепті……деп ойлайсыз?Не